|
Radoslav Blaško

Náš výber sa premiérovo predstaví v Niké Superlige, na úvod derby so Zvolenom

BAN

Už vo štvrtok 4. novembra sa rozbehne sezóna aj vo východnej skupine Niké Superligy. V najvyššej slovenskej súťaži v malom futbale bude mať po novom svojho zástupcu aj Banská Bystrica, ktorá bude zároveň aj hostiť prvé kolo.

Niké Superliga je najvyššia slovenská súťaž v malom futbale, ktorú organizuje Slovenský zväz malého futbalu. Súťaž sa delí na západnú a východnú skupinu, pričom štvrtá edícia už odštartovala prvým kolom západnej skupiny.

Východná skupina Niké Superligy má na programe 1. kolo už vo štvrtok 4. novembra. Úvodné dva zápasy bude hostiť Banská Bystrica, ktorá v tomto ročníku premiérovo vyšle do boja aj svoj tím - poskladaný z hráčov mužstiev hrajúcich súťaže Banskobystrického zväzu malého futbalu. Hrať sa bude na umelej tráve v areáli na Štiavničkách, kde sa bystrické novozložené mužstvo stretlo v utorok na spoločnom tréningu.

„Je to pre nás niečo nové. Napriek tomu, že mesto Banská Bystrica má skoro 40-ročnú históriu malého futbalu, sú tam predsa len nemalé odlišnosti v pravidlách. Samozrejme, berieme to ako výzvu a tešíme sa na nové zážitky, či skúsenosti. O ambíciách sa zatiaľ nahlas nehovorilo, a aj keď disponujeme množstvom kvalitných hráčov, v prvej sezóne bude pre nás dôležitý celkový herný prejav mužstva na ihrisku. Postup zo skupiny by však určite potešil," povedal v rozhovore pre web SZMF Marián Sanitra, manažér banskobystrického mužstva.

K pôsobeniu bystrického výberu v Niké Superliga sa vyjadril aj Lukáš Berec, predseda BBZMF: „Hrať v Niké Superlige bude hlavne motiváciou pre našich hráčov, že si môžu zahrať s kvalitnými súpermi z celého Slovenska a budú mať možnosť prepracovať sa do reprezentačných výberov. Zviditeľníme tým aj naše mesto v oblasti športu a propagácie malého futbalu. Myslím si, že máme veľa kvalitných hráčov a môžeme prispieť ku skvalitneniu národnej súťaže. Máme potenciál dosahovať výborné výsledky."

Výber Banskej Bystrice sa vo svojom premiérovom zápase stretne od 20.45 h v derby so Zvolenom, za ktorý už v poslednej špeciálnej edícii hrala dvojica hráčov Banskej Bystrice - Michal Čief a Peter Vajda. Obaja pritom hrajú aj za tím MIBA Ridop Banská Bystrica, ktorý pôsobí v najvyššej slovenskej futsalovej súťaži.

"Nemyslím si, že naše skúsenosti s hraním za Zvolen nám nejako pomôžu, nakoľko som počul, že Zvolen obmenil káder, takže bohvie koho tam zajtra na ihrisku uvidím. Samozrejme, očakávam ťažký zápas. Súper má samozrejme aj viac skúseností a sám som zvedavý na nás, čo predvedieme," povedal pre úvodným predstavením banskobystrického tímu v Niké Superlige Michal Čief.

"Očakávam to, že to nebude pre nás ľahké, pretože je to pre všetkých hráčov niečo nové. Máme skúseného trénera (Rastislav Kollár, pozn. red.), ktorý už má skúsenosti v malom futbale na tejto úrovni. Budeme sa snažiť čerpať z toho, čo nám Rasťo povie. Pôjdeme do toho naplno od prvého zápasu. Čo sa týka kádra, je to mix mladých a skúsených hráčov. Ja aj Mišo Čief sme už túto súťaž hrali, takže aj my dvaja budeme chcieť pomôcť nejakými radami. Čo sa týka zápasu so Zvolenom, vždycky je to derby, aj keby sme išli hrať pingpong. Tešíme sa, chceme ich rozbiť," povedal odhodlane Peter Vajda.

Ešte pred derby Banská Bystrica - Zvolen si od 19.30 h zmerajú sily Košice a Martin, ktorý je ďalším nováčikom v najvyššej slovenskej súťaži v malom futbale.

Banskobystrický zväz malého futbalu bude mať vo štvrtej edícii Niké Superligy nielen hráčske zastúpenie, ale aj rozhodcovské zastúpenie v podobe dvoch už etablovaných arbitrov v zápasoch organizovaných SZMF - Michala Béreša a Mareka Švedu.

Brankári: Michal Greško, Pavol Pecho

Obrancovia: Maximilán Črep, Martin Kovalcik, Lukáš Riša, Samuel Ternuščák, Ondrej Poljovka, Samuel Prokaj

Útočníci: Peter Vajda, Michal Čief, Matej Považanec, Andrej Glemba, Martin Chamaj, Jakub Tóth, Filip Samson

Program 1. kola Niké Superligy - Skupina VÝCHOD - UT na Štiavničkách - B. Bystrica

štvrtok 4. 11. o 19.30 h: Martin - Košice

štvrtok 4. 11. o 20.45 h: Banská Bystrica - Zvolen

Vzhľadom na aktuálnu pandemickú situáciu sa oba zápasy odohrajú bez prítomnosti divákov, no duely si môžete pozrieť prostredníctvom živých prenosov na sociálnej sieti SZMF. Banská Bystrica by mala hostiť aj druhé kolo východnej skupiny Niké Superligy, ktoré sa má odohrať vo štvrtok 25. novembra.

submenu

Tabuľka

Banská Bystrica (BAN) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. GAL Galacticos 11 126:42 33
2. SKA Skackavá 10 79:41 22
3. DRT Dream Team 11 80:67 20
4. DAN 1. FC DAN 12 64:56 19
5. NEM Nemce 2012 12 67:63 18
6. GUN Gunners 11 51:56 18
7. BIA Bianconeri 12 80:75 17
8. ENZ Enzo 11 90:87 15
9. HAT Hančurka Team 11 65:65 14
10. SIM Simacek 11 44:69 13
11. NEM FC Nemce 12 97:114 13
12. IQ IQ 11 52:103 6
13. AQA Aquadux 11 36:93 3

štatistiky

Banská Bystrica (BAN) 1. liga
1. NEM Ivan Varga 61 Gólov
2. DRT Ján Štubian 37 Gólov
3. GAL Filip Samson 32 Gólov
4. GAL Filip Rafanides 20 Gólov
5. BIA Vladimír Giertl 18 Gólov
6. HAT Andrej Glemba 17 Gólov
7. DAN Stanislav Maskaľ 16 Gólov