|
BBZMF

V Niké Superlige – Special edition sa predstavili aj Bystričania, posilnili mužstvo Zvolena

BAN

V nedeľu 25. apríla sa odohrala celoslovenská súťaž v malom futbale Niké Superliga - Special edition, v ktorej mala Banská Bystrica hráčske zastúpenie. Peter Vajda a Michal Čief posilnili mužstvo Zvolena, ktoré ich oslovilo.

Bola to pre nich prvá skúsenosť s touto súťažou a hneď nastúpili proti minuloročným finalistom. V mužstve Zvolena sú aj ďalší hráči, ktorí hrávajú v Banskej Bystrici malý futbal v prvej lige a tvoria kostru tímu aktuálne tretieho mužstva prvej ligy - Oranjes. Na súpiske je aj Martin Kucbel, ktorý oblieka dres Uniosu.

 

Hráči s registráciou v Banskobystrickom zväze malého futbalu:

 

Lukáš Höger, Ľudovít Jamnický, Ján Kouřil, Dominik Vreštiak, Ivan Pařenica, Ladislav Pavúk Jr. a Vladimír Bobor (všetci Oranjes), Martin Kucbel (Unios), Peter Vajda (Skackavá), Michal Čief (Mladosť BCF)

 

Košice - Zvolen 2:2 (1:0)

 

Prešov - Zvolen 3:0 (1:0)

 

Hodnotenie zápasov banskobystrických zástupcov v mužstve Zvolena:

 

Peter Vajda: „Ponuka ísť hrať za Zvolen ma potešila, aj keď som z Banskej Bystrice. Kvalita ligy je na vysokej úrovni a hrajú tam kvalitní hráči. Prvý zápas s Michalom bol pre nás taký oťukávací a hneď proti minuloročným víťazom Košiciam. Myslím, že sme sa nestratili. Škoda iba jedného bodu v tomto zápase, miestami sme mali navrch, čo sa týka gólových šancí.


Druhý zápas sme hrali takisto proti kvalitnému súperovi, ktorý využil každú našu chybu. Aj v tomto stretnutí nehovorí výsledok o tom, aké bolo dianie na ihrisku. Myslím si, že ak sa podarí Superliga v Banskej Bystrici, tak to bude opäť niečo nové pre hráčov a je tam šanca uspieť, keďže v našom meste je množstvo kvalitných hráčov.“

 

Michal Čief: „Príležitosť ísť hrať Superligu za Zvolen ma veľmi potešila, nakoľko tento typ malého futbalu som hral len niekoľkokrát a tešil som sa na novú skúsenosť. Úroveň Superligy je vysoká, nakoľko v nej hrajú výborní hráči ci už z veľkého futbalu alebo aj futsalu. Keďže aj ja skorej hrávam futsal, tak to bolo pre mňa niečo nové, kým som sa oťukal chvíľu to trvalo, ale myslím si, že postupom času som sa do toho dostal a aspoň kúsok pomohol chalanom zo Zvolena. Aj keď škoda výsledkov, nakoľko si myslím, že v oboch zápasoch sme neboli horšie mužstvo.

Možnosť hrať Superligu aj v Banskej Bystrici vnímam pozitívne, myslím si, že tu máme veľa dobrých futbalistov a, že by sa tu dalo vykladať mužstvo, ktoré by konkurovalo aj tým najlepším. Veľa futbalistom to môže aj pomôcť, nakoľko keď sa naučí hrať hráč na malom priestore, čo malý futbal ponúka, vie potom dané skúsenosti preniesť aj do veľkého futbalu.“

 

K možnému štartu Banskej Bystrice v Superlige sa vyjadril aj predseda BBZMF Lukáš Berec: „Už tento ročník sme dostali ponuku hrať v Superlige, ale z rôznych dôvodov sa to nepodarilo a s vedením malého futbalu sme sa dohodli, že ďalší ročník postavíme mužstvo. Bol som s chalanmi pozrieť zápasy Superligy vo Zvolene a musím uznať kvalitu všetkých mužstiev. Nový ročník by mal začať v auguste, postupne sa budeme pripravovať na štart v tejto súťaži. Najprv budeme musieť vytipovať hráčov, máme z čoho vyberať, v Banskej Bystrici je veľa kvalitných hráčov. Všetky podrobnosti preberieme na Výkonnom výbore a budeme postupne informovať o ďalších krokoch. Osobne sa teším, bude to aj pre mňa nová skúsenosť.“

 

„Aktuálna sezóna Niké Superligy je poznačená pandémiou a preto sme boli nútení jej formát upraviť. Zároveň sa však už pripravujeme na tú ďalšiu, ktorá by mala podľa plánu začať už v auguste a mohli by sme privítať aj nové tímy. Jedným z nich je určite Banská Bystrica,“ povedal Peter Králik, prezident SZMF. Viac o Niké Superligy sa dočítate na stránke súťaže.

Superliga 25.4.2021, Zvolen

Superliga 25.4.2021, Zvolen (Foto: Niké Superliga)

submenu

Tabuľka

Banská Bystrica (BAN) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. GAL Galacticos 11 126:42 33
2. SKA Skackavá 10 79:41 22
3. DRT Dream Team 11 80:67 20
4. DAN 1. FC DAN 12 64:56 19
5. NEM Nemce 2012 12 67:63 18
6. GUN Gunners 11 51:56 18
7. BIA Bianconeri 12 80:75 17
8. ENZ Enzo 11 90:87 15
9. HAT Hančurka Team 11 65:65 14
10. SIM Simacek 11 44:69 13
11. NEM FC Nemce 12 97:114 13
12. IQ IQ 11 52:103 6
13. AQA Aquadux 11 36:93 3

štatistiky

Banská Bystrica (BAN) 1. liga
1. NEM Ivan Varga 61 Gólov
2. DRT Ján Štubian 37 Gólov
3. GAL Filip Samson 32 Gólov
4. GAL Filip Rafanides 20 Gólov
5. BIA Vladimír Giertl 18 Gólov
6. HAT Andrej Glemba 17 Gólov
7. DAN Miroslav Demčo 16 Gólov