|
Radoslav Blaško

Pískni si!

BAN

Staň sa naším rozhodcom a dostaň sa z banskobystrických sídlisk až na prestížne slovenské, európske či svetové podujatia malého futbalu.


Hľadáme nových rozhodcov. Stále. Penzum zápasov, ktoré sa v Banskej Bystrici odohrá za jeden víkend, to je náročná úloha aj pre našich skúsených a kvalitných arbitrov. Ešte k tomu, keď pískajú aj tie najprestížnejšie slovenské, ale aj medzinárodné súťaže. Preto hľadáme posily.

Hľadáme niekoho, kto malý futbal hráva, alebo aspoň hrával. Veď aj naši aktívni rozhodcovia sami hrávajú naše súťaže a pred alebo po svojom zápase si ešte zarábajú nejaké tie korunky pískaním. A keď sme už pri korunkách, áno, to je asi tá informácia, na ktorú čakáš. Je to 10 € za zápas.

Hracie časy sú stabilné. Stredy podvečer a večer sa hráva zopár predohrávok. V piatky sa hrá od popoludňajších hodín až do neskoršieho večera, soboty prakticky celý deň. Veď už s kolegami rozhodcami sa dohodnete, komu sa kedy dá. Neboj nič, prvé zápasy nebudeš pískať sám, ale pod dohľadom skúsených kolegov, ktorí ťa zaškolia a všetko ti vysvetlia. Jasné, uvedomujeme si, že potencionálnych záujemcov odrádzajú rôzne predsudky, ale budeme pracovať aj s našimi hráčmi, aby ovládali pravidlá a predišli tak zbytočným rečiam.


Pre tých ambicióznejších je tu aj toľko omieľaná možnosť kariérneho rastu. Naši arbitri Michal Béreš a Marek Šveda pískajú na Slovensku prakticky všetko - Niké Superligu (národná liga), Superligu do 23 rokov, Majstrovstvá Slovenska či Niké Winter Cup. Okrem toho rozhodovali napríklad aj play-off azerbajdžanskej ligy. Michal Béreš pískal aj na Majstrovstvách Európy, Majstrovstvách Sveta a stal sa najlepším rozhodcom na Slovensku za roky 2022 a 2023.

Tak neváhaj a aspoň to skús! Jarná časť štartuje už po Veľkej noci, ale dvere pre nových rozhodcov budeme mať otvorené stále. V prípadu záujmu nás neváhaj kontaktovať mailom na berec@bbzmf.sk, alebo v správe na našich sociálnych sieťach. My ti odovzdáme ďalšie informácie a odpovieme na všetko, čo ťa bude zaujímať.

submenu

Tabuľka

Banská Bystrica (BAN) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. GAL Galacticos 12 142:49 36
2. SKA Skackavá 11 91:42 25
3. GUN Gunners 12 56:56 21
4. DRT Dream Team 11 80:67 20
5. DAN 1. FC DAN 12 64:56 19
6. ENZ Enzo 12 95:89 18
7. NEM Nemce 2012 12 67:63 18

štatistiky

Banská Bystrica (BAN) 1. liga