|
Radoslav Blaško

Maximilián Črep: Bol som milo prekvapený, je to motivácia posúvať sa ďalej

BAN

Maximilián Črep, ktorý hrá našu prvú ligu za Hančurka Team a Banskú Bystricu reprezentuje v Superlige za mužov aj kategóriu U23, sa dostal do najlepšej zostavy roka 2023 do 23 rokov Slovenského zväzu malého futbalu. Pri príležitosti tohto úspechu sme sa s Maxom porozprávali.


Maxo, aká bola tvoja prvá reakcia, keď si sa dozvedel, že si v najlepšej zostave roka v kategórii U23?

Bol som milo prekvapený. Samozrejme ma potešila už nominácia v mužskej kategórii, kde sme boli spolu s Janom Štubianom nominovaní. Je to motivácia pracovať do budúcna a posúvať sa ďalej.

Čím si si vyslúžil miesto v top zostave?

Úprimne neviem. Myslím, že dosť zavážilo to, že sme na letných majstrovstvách Slovenska získali s MIBA Bianconeri bronz. Turnaj sa nám vydaril a podarilo sa mi umiestniť aj v top zostave turnaja.


Ty hrávaš našu miniligu za Hančurka Team, Superligu za mužov aj U23, kde si kapitánom. Chodíš aj na turnaje, ako si spomínal, aj za MIBA Bianconeri. Popritom hrávaš aj veľký futbal. Ako to všetko zvládaš?

Musím povedať, že chalani z Hančruky, Superligy, Bianconeri a z Liptovskej Štiavnice (4. liga), kde hrávam veľký futbal, sú skvelí. Naozaj super partie v každom z klubov a človeka to potom viac baví. Človek si vždy nájde čas na to, čo chce robiť. Niekedy je náročnejšie skĺbiť pracovné povinnosti s tými futbalovými, ale vždy sa snažím nájsť ideálne riešenie.

Máš radšej malý futbal alebo "veľký"?

Fúha, toto je veľmi ťažká otázka, na ktorú ti asi odpoveď nedám. Či už malý futbal alebo ten "veľký" má svoje čaro a bavia ma oba rovnako.


Ty dochádzaš z Liptovskej Lúžnej, rovnako tak celý tvoj Hančurka Team. Aký je recept na to, aby tebe aj vám ako tímu tá vášeň vydržala a naďalej ste chodili hrať ligu do Banskej Bystrice?

Jednoznačne dobrá partia. Niektorí chalani hráme spolu už od malička a vždy sa na zápasy tešíme. Po týždni sa stretneme, porozprávame čo je nové, zahráme, sadneme na pivo. Často chodia na zápasy aj fanúšikovia a niekedy ich je viac ako hráčov. Má to svoje čaro, a preto nás to stále tak baví.

Keďže si kapitánom U23 a hráš Superligu aj za mužov, tak čo hovoríš na to posledné obdobie z hľadiska výkonov aj výsledkov? Ako by si v skratke zhrnul ten posledný rok, respektíve doterajší priebeh sezóny?

Čo sa týka mužov, tak sezóna ešte prebieha a všetko je otvorené. Máme o čo hrať a cieľom je jednoznačne postup do play-off. Máme dobrý tím a myslím, že na postup máme, len k tomu musíme pristúpiť zodpovedne, či už k zápasom, alebo k tréningom, pretože veľakrát sa nám stane, že aj napriek dobrému výkonu zápasy nedokážeme dotiahnuť do trojbodového konca. Verím ale, že na tom zapracujeme a podarí sa nám postúpiť. V U23 sa nám prvé zápasy úprimne nevydarili, ani herne, ani výsledkovo. Nastala veľká obmena kádra a niektorí chalani nám chýbali kvôli chorobám alebo zraneniam. Dúfam, že v odvetných zápasoch ešte potrápime súperov a zamiešame skupinu.


Aké sú tvoje osobné ciele v ďalšej kariére v malom futbale a aké máte ambície ako Hančurka Team?

Moje ciele sú ostať zdravý, naďalej sa zlepšovať, posúvať a baviť malým futbalom. Ako som už spomínal, chceli by sme postúpiť do play-off v Superlige. Zopakovať podobné výsledky, ako sa nám podarilo s Bianconeri na letných majstrovstvách Slovenska. Čo sa Hančurky týka, určite by sme chceli zabojovať o najvyššie priečky v bystrickej minilige.

submenu

Tabuľka

Banská Bystrica (BAN) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. GAL Galacticos 13 150:53 39
2. SKA Skackavá 13 97:50 28
3. DAN 1. FC DAN 13 76:60 22
4. ENZ Enzo 13 100:89 21
5. GUN Gunners 13 60:64 21
6. DRT Dream Team 13 87:85 20
7. NEM Nemce 2012 12 67:63 18

štatistiky

Banská Bystrica (BAN) 1. liga
1. DAN Miroslav Demčo 4 Gólov
2. DAN Stanislav Maskaľ 4 Gólov
3. DAN Peter Vozár 3 Gólov
4. GAL Patrik Tužinsky 3 Gólov
5. GAL Filip Samson 2 Gólov
6. GUN Dušan Matis 1 Gólov
7. GAL Lukáš Riša 1 Gólov