|
Radoslav Blaško

Daj dokopy partiu a poď hrať malý futbal v Banskej Bystrici

BAN

Čaká nás už 43. sezóna malého futbalu v Banskej Bystrici. Budeme nadšení, ak v nej privítame ďalšie nové mužstvá.


Malý futbal je populárny nielen medzi futbalistami, ale aj amatérskymi, hobby športovcami. Každý predsa niekedy kopol do lopty, a tak je to ideálna aktivita pre všetkých, ktorí sa chcú hýbať, športovať, alebo nájsť si hobby a socializovať sa.

Bojíte sa, že na to nemáte? Nebojte sa. Malý futbal hráva mnoho nadšencov, ktorí nikdy súťažne futbal nehrali. Je to amatérsky šport, nejde o život. Ako sa hovorí - nevystrelíš, nedáš. Viacero našich mužstiev to najprv len skúsilo a dnes už s nami ťahajú dlhé sezóny. Skúste to aj vy. Začnete v najnižšej, banskobystrickej 3. lige a uvidíte...

Súťaže Banskobystrického zväzu malého futbalu hrávame systémom štyria hráči plus brankár, s voľným striedaním, dva polčasy po 25 minút. K dispozícii máme ihriská s novým umelým trávnikom. Hrávať môžete tradične cez víkend, alebo aj počas týždňa, je to na vás.


Ide o ideálne hobby pre partie kamarátov. Vďaka malému futbalu sa môžete pravidelne stretávať, porozprávať sa, zabaviť sa, dať si pivko či kofolu a popri tom si zašportovať, odreagovať sa. Netreba vám veľa. Štartovné vychádza pár eur na zápas na jedného, stačí vhodná obuv, teda turfy. Ak nemáte dresy, vďaka členstvu v BBZMF si ich môžete kúpiť za zľavnenú cenu.

"Malý futbal má v Banskej Bystrici dlhú a bohatú tradíciu. Za posledné roky evidujeme mierny pokles počtu mužstiev, a preto pracujeme na tom, aby sme tento trend zastavili a prilákali do našich súťaží nové mužstvá. Teší nás, že práca s mládežou sa začína vyplácať a v tímoch vidíme množstvo mladých futbalistov, ktorí vzišli napríklad aj zo Stredoškolskej ligy. Futbal je celosvetovo najpopulárnejší šport a mnoho partií ho hráva pravidelne na sídliskách a v telocvičniach, tak prečo to neskúsiť organizovane a súťažne? Vďaka malému futbalu vznikli priateľstvá a zážitky na celý život, veď máme medzi sebou mužstvá, ktoré hrávajú už celé desaťročia. Ale aj nové tímy, ktoré sa nám každoročne hlásia, etablovali sa medzi nami a významne oživili naše súťaže. Či už ste partia kolegov, kamarátov zo sídliska alebo športový kolektív, ktorý hľadá doplnkový šport, pridajte sa k nám. Radi vás zoberieme medzi seba," hovorí Lukáš Berec, predseda Banskobystrického zväzu malého futbalu.

Prihlasovanie mužstiev do novej sezóny začína 1. augusta. Sledujte náš web, kde zverejníme všetky potrebné informácie. V prípade otázok nás neváhajte kontaktovať na Facebooku a Instagrame.

Jedna firma, jeden tím

Malý futbal je ideálny teambuilding. V našich súťažiach máme aj mužstvá zložené z kolegov, ktorí hája farby svojej firmy. Úspešná firma potrebuje súdržný kolektív, ktorý sa formuje aj prostredníctvom športu.


Okrem toho vám ponúkame aj možnosť prezentovať svoju firmu. Váš tím môže niesť jej meno, ktoré tak bude svietiť aj v článkoch nášho mediálneho partnera BBonline.sk a na našom webe. Logo či meno firmy môžete mať aj na dresoch, a tak sa môžete odprezentovať aj vizuálne, prostredníctvom našich fotogalérií. Je tu aj možnosť zahrať si na Firemných majstrovstvách Slovenska, ktoré každoročne organizuje Slovenský zväz malého futbalu.

submenu

Tabuľka

Banská Bystrica (BAN) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. DRT Dream Team 1 7:2 3
2. GAL Galacticos 1 10:6 3
3. DAN 1. FC DAN 1 4:2 3
4. NEM Nemce 2012 1 6:4 3
5. JOB Joga Bonito 1 6:5 3
6. BIA Bianconeri 1 8:7 3
7. NEM FC Nemce 1 7:8 0
8. IQ IQ 1 5:6 0
9. ENZ Enzo 1 4:6 0
10. STA Starí páni 1 2:4 0
11. LAL Lazio - Ľupča 1 6:10 0
12. SIM Simacek 1 2:7 0

štatistiky

Banská Bystrica (BAN) 1. liga
1. NEM Ivan Varga 4 Gólov
2. JOB Maroš Fojtík 4 Gólov
3. DRT Ján Štubian 4 Gólov
4. BIA Lukáš Berec 3 Gólov
5. NEM Ivan Širka 3 Gólov
6. GAL Nikolas Pollak 2 Gólov
7. GAL Róbert Dlhoš 2 Gólov